Veiligheid

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  My Fleet Management System > Introductie >

Veiligheid

MyFMS is een webapplicatie die communiceert via internet. In de webapplicatie zijn enkele veiligheids-regels van kracht.

 

1. De webserver communiceert via ssl

2. Wachtwoorden worden nooit leesbaar verzonden via email

3. Wachtwoorden worden niet leesbaar opgeslagen in de MyFMS applicatie

 

SSL verbinding met de webserver

De webapplicatie is alleen te benaderen via een beveiligde ssl verbinding. Op twee manieren kan gecontroleerd worden of de site veilig is te gebruiken:

 

1.  Het slotje zit dicht of de domeinnaam voor de URL is blauw of groen. Dit betekent dat de site via een https verbinding is opgebouwd. Alle gegevens tussen de webserver en de internet browser worden versleuteld.

2.  Klik op het slotje en u kunt zien wie de gebruiker is van het certificaat. Als dit Micpoint B.V. als organisatie is dan heeft u verbinding met de juiste server.

 

Het slotje is zichtbaar op verschillende plekken in de browsers:

 

1. Microsoft Internet Explorer heeft een slotje rechts van de URL balk

2. Mozilla Firefox heeft een kleur blauw of groen voor de URL balk

3. Google Chrome heeft een groen slotje voor de URL balk

4. Apple Safari, rechtsboven

 

De applicatie logt uit na 12 uur

Om de gebruiker altijd de assets live te laten volgen, logt de applicatie automatisch uit na 12 uur. Verlaat u het werkstation en gaat u niet meer verder, sluit dan de applicatie af door op `Uitloggen` te klikken. Deze knop is te vinden rechtsboven in de applicatie.

 

Veilig omgaan met wachtwoorden

MyFMS slaat de wachtwoorden versleuteld op maar het probleem zit vaak aan de kant van de gebruiker. Wachtwoorden staan soms op briefjes of in tekst of word documenten en kunnen eventueel ongemerkt opgehaald worden door kwaadwillende.

 

De beste tip die wij kunnen geven is door wachtwoorden nooit gelijk te houden met andere applicaties. Om het daarom makkelijker te maken adviseren wij gebruik te maken van een wachtwoorden database. Deze kunnen de wachtwoorden veilig opslaan en is eenvoudig in gebruik. Een voorbeeld van een database voor wachtwoorden is KeePass Password Safe.

 

Meer informatie over KeePass Password Safe is te vinden op de website http://keepass.info

 

Veilige wachtwoorden

Hoe langer een wachtwoord is hoe beter. Ons advies is een zin van woorden te maken waarvan de woorden geen directe link hebben. Zo kom je op een lang wachtwoord uit die ook nog eens goed te onthouden is. Advies blijft om een wachtwoorden database te gebruiken.

 

Voorbeeld van een lang wachtwoord: de grote grastegel is leuk om mee te vliegen . Wachtwoord van meer dan 40 characters, korter kan maar hou ze langer dan 20 characters.

 

Geen wachtwoorden

Door gebruik te maken van de nieuwe Azure AD / Office 365 login is een eigen login en wachtwoord niet meer nodig.

 

Installeer altijd de meest recente browsers

Software ontwikkeling van browsers staat nooit stil. Naast grafische verbeteringen zijn de nieuwere versies ook sneller en veiliger. Controleer dan ook altijd of er updates zijn en installeer deze.

 

Installeer een goede internet beveiliging

Enkel een antivirus oplossing op uw werkstation is niet meer voldoende. Voorzie de werkplek van een up-to-date internet beveiliging oplossing die voorziet in anti-fishing, anti-virus en een anti-spyware oplossing.

 

Installeer de updates van het operating systeem

Ook het operating systeem waarop u werkt heeft onderhoud nodig. Toch kunnen wij nooit genoeg benadrukken dat de updates van uw Microsoft Windows, Apple OS of welk ander systeem dan ook nodig zijn.